بیشترین تابش نور خورشید در طول روز؛ چه موقعی از روز خورشید قوی‌تر است؟

بیشترین تابش نور خورشید در طول روز؛ چه موقعی از روز خورشید قوی‌تر است؟

  • توسط : صادق
  • در : ۱۴۰۰-۰۴-۰۶
  • در : طبیعت

زندگی بدون گرما و انرژی خورشید بر روی کره زمین هرگز شکل نمی‌گرفت. هرچند اگر به مدت طولانی در زیر تابش مستقیم و قدرتمند نور آفتاب قرار بگیرید؛ ممکن است آسیبی به شما وارد گردد. دانستن زمان بیشترین تابش نور خورشید در طول روز، اهمیت بسیار زیادی دارد. از آن جهت که تابش اشعه‌ی فرابنفش موجود در نور خورشید، برای انسان خطر بسیار بزرگی محسوب می‌شود و نه تنها موجب سوختگی پوست می‌گردد؛ بلکه می‌تواند مشکلات جدی‌تری، مانند سرطان را نیز برای فرد ایجاد کند. بنابراین دانستن زمان بیشترین تابش نور خورشید در طول روز و این‌که در چه مواقعی، نور خورشید به حداکثر میزان تابش اشعه‌ها می‌رسد؛ می‌تواند به شما کمک کند تا جلوی این امر را بگیرید!

زمان

بیشترین تابش نور خورشید در طول روز بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر است. در این ساعات، خورشید بیشترین میزان اشعه فرابنفش را به سوی زمین می‌تاباند. یکی از روش‌هایی که می‌توانید از تابش این اشعه در امان بمانید، این است که در فاصله‌ی این ساعات، در خانه یا یک ساختمان ماندگار شوید. اگر هم در این ساعات مجبور هستید بیرون باشید، به عنوان مثال ورزش کنید یا به باغ زیبای خود برسید، بهتر است که فعالیت‌های خود را به ساعات اولیه‌ِ روز یا به عصر موکول نمایید.

بیشترین تابش نور خورشید در روز

بیشترین تابش نور خورشید در روز

فصل و مکان

این‌که در چه فصلی از سال قرار دارید؛ تاثیر بسیار زیادی در میزان و قدرت تابش نور خورشید دارد. بیشترین خطر تابش آفتاب در تابستان رخ می‌دهد. به این معنا که اواخر اردیبهشت تا اواسط شهریور، نیاز است از تابش مستقیم نور آفتاب در زمان‌های بیشترین تابش نور خورشید در طول روز، دور بمانید. اگرچه در سایر مناطق جهان، تابستان در اوقات متفاوتی رخ می‌دهد. بنابراین اگر مسافر هستید، بر اساس مقصد خود، فصل را چک کنید و دقت نمایید که حتی در زمستان هم، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دردسرساز باشد. دلیل علمی این امر هم این‌ست که برف ۸۵ درصد از اشعه فرابنفش خورشید را به خود جذب می‌کند.

ابرها!

بر اساس میزان ابر موجود در آسمان، مقدار اشعه‌ی فرابنفش موجود در نور خورشید می‌تواند متفاوت باشد. ابرها تا حد زیادی مانع عبور اشعه فرابنفش می‌شوند. اما نوع و اندازه‌ِ ابر هم نشان می‌دهد که تا چه حد اشعه فرابنفش می‌تواند از سد آن عبور کند. هجوم ابرها به آسمان، تا حد زیادی می‌تواند زمان بیشترین تابش نور خورشید در طول روز و بیشترین اشعه‌ی فرابنفش تابشی را تغییر دهد. به عنوان مثال ممکن است در فاصله‌ی ساعات ۱۰ صبح الی ۴ بعد از ظهر، آسمان شما پر از ابر باشد. بنابراین در ساعات بعدی روز، می‌بایست شش دانگ حواس خود را جمع کنید؛ تا مبادا گرفتار اشعه‌های مضر آفتاب گردید.

محافظت از خود در برابر اشعه‌های مضر آفتاب!

این را آویزه‌ی گوش خود کنید که محافظت از خود در برابر اشعه‌های مضر آفتاب، می‌بایست در تمام ساعات روز رخ دهد. نه این‌که صرفا در ساعاتی که بیشترین تابش نور خورشید در طول روز رخ می‌دهد؛ سراغ روش‌های حفاظتی بدن بروید! شرکت حفاظت محیط زیست آمریکا، فهرستی تدارک دیده است که به شهروندان کمک می‌کند در ساعات اوج تابش خورشید، از خطر اشعه فرابنفش دور بمانند. این فهرست، خطر اشعه فرابنفش را در اوقات مختلف روز از ۲ تا ۱۱+ علامت گذاری نموده است. این امر بسته به میزان ابر موجود در آسمان نیز هست. شرکت مذکور توصیه می‌کند که به هنگام بیرون رفتن در هنگامی که بیشترین تابش نور خورشید در طول روز اتفاق می‌افتد؛ می‌بایست کاملا به لباس‌های مناسب مجهز بود. پس به میزان کافی از ضد آفتاب استفاده کنید، تا حد امکان زیر یک سایه‌بان بمانید تا آسیب پوستی شما به حداقل برسد.