قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست؟

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست؟

  • توسط : محبوبه خاوری
  • در : ۱۳۹۹-۰۲-۱۷
  • در : اخبار پزشکی

قرنطینه یا Quarantine وضعیت یا محل انزوا برای شخص یا حیوانی است که ممکن است با بیماری های مسری در تماس باشد. دوره انزوا این احتمال را که شخص یا حیوان بتواند بیماری ها را به دیگران منتقل کند، کاهش می دهد.
در این مقاله همراه ما باشید تا بدانیم که قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست.

آیا قرنطینه فقط مخصوص افراد بیمار است؟

پاسخ این سوال خیر است. بر اساس دانش اپیدمولوژی قرنطینه فقط برای افراد بیمار یا کسانی که به یک بیماری همه گیر دچار شده اند نیست؛ افرادی که سالم به نظر می رسند بدون اینکه بدانند حامل بیماری هستند نیز می توانند یک پاتوژن را گسترش دهند. به همین دلیل ممکن است افرادی که سالم به نظر می رسند بسته به جایی که از آنجا بازدید می کنند؛ نیز باید نسبت به آن قرنطینه شوند.

داستان قرنطینه برای مقابله با ویروس همه گیر کرونا یا COVID-19

(اکنون که در حال نگارش این مقاله هستم سال ۲۰۲۰ میلادی و ۱۳۹۹ شمسی است و جهان همچنان با ویروس فراگیر و خطرناک کرونا دست و پنجه نرم می کند.) برای پیشگیری و عدم ابتلاء به ویروس کرونا بسیاری از دولت های جهان حالت قرنطینه را برای شهروندان خود و به منظور ایمن ماندن آن ها در نظر گرفته اند. این قرنطینه برای حفظ فاصله اجتماعی وی دور ماندن از ابتلاء افراد سالم به ویروس کرونا و البته عدم انتقال آن از افراد بیمار به افراد سالم، توصیه شده است.

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

اکثر کشور ها حالت قرنطینه را به صورت داوطلبانه را توصیه کرده اند. با فراگیر شدن گسترده این ویروس قرنطینه کردن محدود به افراد و در خانه ماندن آن ها نشد و بسیاری از موسسه ها، شرکت و سازمان های دولتی و غیر دولتی، دست از فعالیت کشیدند تا نیروهای کاری و کارمندان و کارگران آن ها در خانه بمانند و وضعیت قرنطینه را حفظ نمایند و به دورکاری روی بیاورند. این همکاری ها و توافق همگانی و در خانه ماندن می تواند به صورت فزاینده و موثری بر کاهش سرعت انتقال و در نهایت حذف آن کمک کند.

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

چرا قرنطینه در شرایط کرونایی الزامی و مفید است؟

در صورت مشارکت کافی افراد در قرنطینه و حفظ فاصله اجنماعی؛ تعداد افرادی که به COVID-19 یا کرونا مبتلا می شوند به نحوی کاهش می یابند که به سطحی قابل کنترل برای خدمات پزشکی می رسند. به عبارت دیگر قرنطینه سبب کاهش مبتلایان کرونا شده و این به کادرهای درمانی کمک می کند که علاوه بر مدیریت موارد قبلی مبتلا شده؛ بتوانند حجم ورودی بیماران جدید ویروس کرونا که در صورت حفظ قرنطینه کاهش می یابند را به سهولت بیشتری کنترل کنند.
متخصصان بهداشت این امر را “منحنی مسطح” می نامند ، زیرا تعداد موارد را با گذشت زمان زیر حداکثر ظرفیت ارائه دهندگان پزشکی در طول مدت شیوع بیماری نگه می دارد.

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

در هنگام انتشار این مقاله همه گیری ویروس کرونا همچنان پر قدرت است و این بیماری همچنان در حال تاخت و تاز و مبتلا کردن افراد جدید و گرفتن جان انسان ها است و در حال حاضر بهترین روش برای کنترل این بیماری قرنطینه ماندن است.

آشنایی مختصر با معروف ترین قرنطینه های تاریخ

همان طور که اشاره شد ” قرنطینه به معنای قرار دادن یک فرد بیمار در انزوا  به مدت زمان طولانی است. ” حال بیایید با این پس زمینه ذهنی با انواع قرنطینه های معروفی که برای مقابله با بیماری های همه گیر در طول تاریخ صورت گرفته اند آشنا شویم.

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

یکی از اولین نمونه های قرنطینه برای مقابله با یک بیماری اپیدمیک در در کتاب Leviticus معرفی شده است. این قرنطینه برای افراد مبتلا به بیماری جذام صورت گرفته است. براساس یک بررسی که در مجله علمی پژوهشی تاریخچه ویرجینیا تکنیک منتشر شده است؛ شواهد نشان می دهد که اگرچه در آن زمان مردم هیچ شناختی از باکتری ها و ویروس ها نداشتند اما انزوا را راهی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های دیگر می دانستند.

اولین قرنطینه های تاریخ چه زمانی اتفاق افتادند؟

قرنطینه چهل روزه – شهر ونیز ایتالیا (قرن چهاردهم میلادی)

طبق گفته مراکز پیشگیری و کنترل بیماری، اولین قرنطینه ها با مفهومی که از آن ها می شناسیم یعنی ” قرار دادن یک فرد بیمار در انزوا به مدت زمان طولانی ” احتمالاً در قرون وسطی آغاز شد. در قرن چهاردهم میلادی، کشتی هایی که از مناطق دور وارد می شدند ممکن بود همواره بیماری های خطرناکی را از سایر نقاط جهان با خود حمل کنند که بیشتر از همه این بیماری ها، مرگ سیاه یا طاعون احتمال جا به جایی و انقال را بیش از سایر بیماری ها به همراه داشت.
احتمالا یکی از قدیمی ترین قرنطینه های صورت گرفته در طول تاریخ در شهر ونیز ایتالیا در قرن چهاردهم صورت گرفته است. در این ماجرا یکی از کشتی هایی که به مشکوک به آلودگی به طاعون بود وارد این شهر شد و اهالی شهر این کشتی را ملزم کردند که قبل از این که لنگر بی اندازد و وارد شهر شود به مدت چهل روز از بندر دور شود و در خارج از شهر دریایی ونیز سرگردان بچرخد.

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

ایتالیایی ها این قرنطینه را قرنطینه چهل روزه یا “quaranta giorni” نامیده اند. قرنطینه چهل روزه آن قدر موثر بود که بعد از آن در سراسر اروپا متداول شد و در طی ۳۰۰ سال آینده در اروپا به یک روش استاندارد برای مقابله با کشتی هایی شد که مشکوک به یک بیماری همه گیر یا اپیدمی بودند.

قرنطینه تب زرد فیلادلفیا – ایالت فیلادلفیا آمریکا (۱۷۹۹ میلادی)

در ایالت مشترک المنافع فیلادلفیا، در سال ۱۷۹۳ گرفتار بیماری وحستناک تب زرد شد که در جریان آن حدود ۵۰۰۰ نفر کشته شدند. در سال ۱۷۹۹ یک ایستگاه قرنطینه در رودخانه Delaware افتتاح شد که در آن از بیماران مبتلا به صورت ویژه نگهداری می شد و این بیماران را برای جلوگیری از ابتلای سایر افراد به این بیماری قرنطینه کردند. در دهه ۱۸۳۰، شهردار نیویورک در تلاش برای محافظت از شهر در برابر همه گیری بیماری وبا، به تقلید از قرنطینه فیلادفیا، قرنطینه ای برای کلیه کشتی ها و وسایل نقلیه ورودی به شهر ایجاد کرد که البته چندان مؤثر نبود زیرا تعداد زیادی از مهاجران موفق به یافتن راه هایی برای دور زدن قرنطینه شدند و قرنطینه را شکسته و در سر تا سر شهر های ناحیه نیوانگلند پراکنده شدند.

بدترین بیماری های همه گیر در تاریخ معاصر

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه کشنده ترین بیماری تاریخ – اروپا و آمریکا (۱۹۱۸ میلادی)

در طول آنفولانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ ( کشنده ترین بیماری همه گیر در تاریخ که در حدود پنجاه میلیون نفر در جریان آن از دنیا رفتند و حدود پانصد میلیون نفر به آن مبتلا شدند ) مقامات بهداشتی در ایالات متحده و اروپا توصیه به قرنطینه و فاصه گذاری اجتماعی کردند زیرا می دانستند که عامل بیماری آنفولانزا با سرفه و عطسه از طریق هوا پخش می شود. به همین ترتیب اکثر شرکت ها و موسسات و ارگان های دولتی و غیر دولتی بسته شدند اما در وزن برقراری تفاوت هایی وجود داشت؛ طبق بررسی ای که توسط دانشگاه استنفورد صورت گرفته است بسته به قدرت بخش های بهداشت محلی و درک شدت شیوع بیماری، قرنطینه به صورت ها و شدت های مختلف برگزار می شد.

کمپ فونستون، محل نگهداری از بیماران آنفولانزای اسپانیایی در کانزاس آمریکا - بدترین بیماری های همه گیر در تاریخ معاصر

کمپ فونستون، محل نگهداری از بیماران آنفولانزای اسپانیایی در کانزاس آمریکا – قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

در جریان این بیماری بخش های بهداشت ایالت ایلینویز و ایالت نیویورک هر دو قرنطینه اجباری را برای همه بیماران صادر کردند اما اجرای آن به راحتی میسر نبود اما بخش هایی که زیر نظر ارگان های دولتی و غیر دولتی بودند با سهولت بیشتری کنترل می شدند؛ برای مثال اردوگاه های آموزش نظامی کاملاً تحت قرنطینه قرار گرفتند. در همین زمان، انجمن بهداشت عمومی آمریکا توصیه کرد که فقط بیمارانی که شدیدترین علائم را دارند نیاز به مراقبت پزشکی تحت نظارت پزشک دارند و افراد دارای علائم خفیف، بهتر است در خانه بمانند.

قرنطینه های مدرن

قرنطینه ها می توانند در به حداقل رساندن شیوع و خطر بیماری مؤثر باشند ، اما همیشه بهترین راه حل نیستند. در جریان شیوع سندرم حاد تنفسی سارس SARS در سال ۲۰۰۳؛ سیاست اجرای قرنطینه در بسیاری از کشورها اجرا شد. به عنوان مثال کانادا برای هر مورد تایید شده از سارس حدود ۱۰۰ نفر را قرنطینه کرد. تورنتو فقط ۲۵۰ مورد احتمالی داشت، اما ۳۰،۰۰۰ نفر در بیمارستان ها یا خانه هایشان قرنطینه شدند در حالی که این حجم از احتیاط و نگه داشتن افراد در خانه هایشان لازم نبود.

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

آیا اجرای قرنطینه آسان است؟

اجرای قرنطینه در مقیاس وسیع دشوار است. در طول اپیدمی ابولا در لیبریا و سیرالئون در سال ۲۰۱۴ همه محله های شهر های مختلف این کشور به طور کامل بسته شدند و به مردم اجازه ترک خانه هایشان داده نمی شد و اوضاع بیشتر به حکومت نظامی شباهت داشت. اما ناآرامی های داخلی که به به خاطر قرنطینه ها شکل گرفته بود منجر به برداشته شدن قرنطینه پس از سه روز شد.

سازمان پزشکان بدون مرز، سازمان پزشکی ای که به مبارزه با ابولا کمک کرده است ، بعد ها اظهار داشت: “این تجربه به ما نشان داد که بستن در ها و قرنطینه ها به کنترل ابولا کمک نمی کنند و ممکن است موجب بی اعتمادی میان مردم و مسئولان بهداشتی شوند. ”

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

قانون خدمات بهداشت عمومی كه در سال ۱۹۴۴ توسط كنگره آمریكا تصویب شد به دولت فدرال اختیار داد تا به تصویب قرنطینه و پاسخ دادن به شرایط اضطراری بهداشت عمومی بپردازد. (وزارت بهداشت، درمان و خدمات انسانی آمریكا وظیفه اعلام و پاسخ به اورژانس بهداشت عمومی را دارد.)

ما و کرونا و قرنطینه – CDC یک نمونه موفق جهانی در کنترل بیماری کرونا و اعمال سیاست های قرنطینه ای

مرکز ملی بیماریهای عفونی در حال ظهور و بیماری های زونوتیک ( بیماری هایی که در میان حیوانات و انسان ها مشترک هستند ) سازمان CDC در ایالات متحده، هم اکنون ایستگاه های قرنطینه ای را در ۲۰ شهر و بنادر مهم آمریکا دایر کرده اند که با هدف جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا از سایر کشورها به ایالات متحده، فعالیت می کنند. این سازمان افراد یا حیوانات وحشی را که مشکوک به حمل یک بیماری واگیردار هستند تحت نظارت و کنترل قرار می دهند. این آژانس لیستی از بیماری های قابل درمان دارد که شامل مواردی مانند وبا، طاعون، آبله و سارس می شود.

سازمان CDC - قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

سازمان CDC – قرنطینه چیست و قرنطینه بودن به چه معناست

CDC همچنین دارای صلاحیت قانونی است و در صورت تمایل می تواند قرنطینه های اجباری را در سطح ایالتی، محلی و بومی صادر کند. این سازمان در حال حاضر به صورت فعلانه و در سطح جهانی در خصوص بیماری کرونا و مطالعات ویژه روی این ویروس کار می کند.
آخرین باری که دولت فدرال ایالات متحده دستورات قرنطینه در مقیاس بزرگ صادر کرد ، در طول همه گیری های آنفولانزای اسپانیا در سال ۱۹۱۸ بوده است.